Puss & Kram – Nyblom / Betnér

Datum: 5 oktober, 22

Tid: 18:30 entrén öppnar 17:30

Plats: Biografen

Övrigt

Henrik Nyblom och Magnus Betnér bjuder in till en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat. Lika delar galenskap som knivskarp satir. Stickspår utlovas!

Nu gör duon gemensam sak och ger sig ut på en rikstäckande standupturné.

Biljetter

Vårrock

Datum: 14 maj, 22

Tid: 18:00-23:00

Plats: Biografen

Övrigt

Köpta Biljetter till Mellandagsrock gäller på detta arrangemang.

Biljetter: Folkets Hus i Skelleftehamn, ticketmaster.se, turistcenter 199kr+avgifter.

VÅRROCK 14 maj kl18-23.

I den vackra biografsalongen i Folkets hus Skelleftehamn har det blivit tradition att spela rock`n roll. Tyvärr tvingades vi att ställa in evenemanget Mellandagsrock men nu ersätter vi med VÅRROCK istället. Samma uppsättning av band som var tänkt men nu rockar vi in våren istället.

På scenen kommer det att dyka upp musiker och band från det bästa Skellefteå har att erbjuda. Fyra akter där spelglädjen från scenen kommer att smitta av sig till er i publiken.

En kväll där vi träffs, har skoj tillsammans och lyssnar på bra musik i Skellefteås bästa konsertlokal.

EN HYLLNING TILL CHARLIE WATTS

Peter Melender , Pär-Anders Andersson, Mikke Johansson , Linge,  Mattias Kågström.

Med anledning av Charlie Watts i The Rolling Stones bortgång i år så hyllar vi honom med att spela en räcka med Stoneslåtar

Gäster: Helena Melender, Per Strömbro, Magnus Kärnebro, Lars Lidgren, Kajsa Karlsson, Peter Ohlsson och Annika Karlsson, Elin Lindström.

SHERIFFEN

Nicke Åhlund , Peter Melender , Pär-Anders Andersson, Magnus Kärnebro

Innan pandemin samlades ett gäng kompisar för ha skoj och spela musik tillsammans en gång i veckan. Någon i bandet kallade det för pojkjunta. Med låtar skrivna av  Nicke Åhlund, sångare, gitarrist i bandet,  resulterade pojkjuntan i att skivan Gold N´Gravel kom till och släpptes 2020.Pandemin satte dock stopp för releaseparty och livespelningar, vilket gör att bandet nu är mer laddade än någonsin för att ge er en rejäl dos av riktig rock`n roll den här kvällen.

MINDRE MODIGA MÄN

Lars Lidgren, Anders Lidgren, Harry Rauhala, Ronald Frank, Niklas Bränberg

Mindre Modiga Män var 80-talsbandet som slog igenom 1991 med succéalbumet Lögnerna och sanningen. Massor av sålda skivor och ständiga spelningar på P3 (det här var före kommersiell radio och P4 infördes i Sverige) gjorde källarbandet till en riksangelägenhet. På kort tid släpptes ytterligare två album, som också mottogs väl. Det fanns planer på ett fjärde album och det fanns material som man hoppades kunna släppa, men av olika anledningar blev det inte så. Bandet lade av runt 1997, men man återförenades flera gånger under det nya årtusendet för både spelningar och inspelningar. Bland annat blev spelningen på Trästock 2011 minnesvärd. Sångaren och låtskrivaren Magnus Löfstedt dog i cancer 2016 och som en hyllning till honom gjordes en konsert med en rad gästartister där intäkterna gick till cancerforskningen. Där trodde vi att sagan var slut. Men under hösten 2021 har man börjat släppa inspelade låtar från 90- och 00-talet. Bandet har samlats igen med ny sångare och gitarrist för att spela låtarna live. 

HÖK

Felicia Selin, Elias Eriksson, Jonathan Noren Brännström, Ludwig

Vi spelar ganska mysig rock på svenska. Sjunger om några känslor vi känt någon gång. Kanske har du det med. 

HARVEST& CO

Peter Ohlsson, Annika Karlsson 

Duon som har spelat och sjungit tillsammans under många år kommer att glädja er med sköna toner och stämsång. Finsmakad musik när den är som bäst!

Jon Henrik Fjällgren

Datum: 19 maj, 22

Tid: 19:30

Plats: Biografen

Övrigt

Jon Henrik Fjällgren bjuder in till en sprakande och trollbindande konsert med starkt budskap på Jon Henriks unika sätt. Det blir en musikalisk resa som är en hyllning till jorden och naturen vi lever i. Den traditionella jojken blandas med musik ifrån några av Jon Henriks favoritartister såsom Elvis Presley, Jonny Cash, Eva Cassidy med flera.

Biljett finns att köpa hos tickster. Klicka på länken mera info

Henrik Hjelt

Datum: 3 januari, 22

Övrigt

Mer information kommer. Biljetter kommer på ticketmaster.

Loppis

Datum: 1 maj, 22

Tid: 11:00-14:00

Plats: Rotan

Övrigt

För att boka bord mejla: info@skelleftehamnfolketshus.se eller ring 0910-33600

150:-/bord

Ska du sälja så är Rotan upplåst från kl. 9.

Loppis

Datum: 3 april, 22

Tid: 11:00-14:00

Plats: Rotan

Övrigt

För att boka bord mejla: info@skelleftehamnfolketshus.se eller ring 0910-33600

150:-/bord

Ska du sälja så är Rotan upplåst från kl. 9.

Loppis

Datum: 23 januari, 22

Tid: 11:00-14:00

Plats: Rotan

Övrigt

För att boka bord mejla: info@skelleftehamnfolketshus.se eller ring 0910-33600

150:-/bord

Ska du sälja så är Rotan upplåst från kl. 9.

Loppis

Datum: 28 november, 21

Tid: 11:00-14:00

Plats: Rotan

Övrigt

Loppis och fikaförsäljning.

För att boka bord mejla: alla bord bokade men välkomna att fynda!

150:-/bord

Passa In

Datum: 5 november, 21

Tid: 14:00

Plats: Biografen/rotan

Övrigt

Entré:100kr

En rolig och tankeväckande cirkusshow om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats. 

Passa in får vi träffa tre olika karaktärer. Vem är vem? Visst är de lika? Eller är de i själva verket helt olika? Med hjälp av luftakrobatik, balans, jonglering och parakrobatik tar artisterna med publiken på en färgglad resa som både berör och engagerar. Showen är ordlös och fungerar utmärkt att spela för grupper med olika språkbakgrunder. 

Showen skapas av Cirkus Cirkörs pedagogiska verksamhet som har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med cirkus i skolan. Programmet presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Cirkus Cirkör. 

Passa in är en cirkusshow för barn från 4 år och som handlar om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats. På flera av turnéstoppen får barnen möjlighet att själva prova på akrobatik, jonglering och lindans tillsammans med artisterna i samband med showen.

Showen visas på Biografens scen och efter föreställningen är det prova på i Rotan!

Biljetter bokas på telefon 0910-33600 eller info (at) skelleftehamnfolkethus (dot) se

https://www.youtube.com/watch?v=z1Oxfo8Y_ek&ab_channel=FolketsHusochParker

Miriam Aida

Datum: 17 maj, 22

Tid: 19:30

Plats: Biografen

Övrigt

Varma svängiga tolkningar av David Bowie från senaste skivan Loving the Alien.

”Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.”, säger Miriam Aïda om processen kring skivan.

Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli framför Miriam Aida och hennes band låtar hämtade från delar av David Bowies karriär.

Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt sound och de har redan hunnit turnera i både Sverige, Danmark och Finland med nya albumet.

Miriam har sina rötter i Sverige och Marocko och hon har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.

Vi har kunnat se henne i SVT:s Allsång på Skansen och Luciafirande, Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil.

Hennes tio soloalbum har alla rosats av kritikerkåren, och 2012 vann hon Årets Artist på Folk & Världsmusikgalan och 2015 Årets Rytm på Manifestgalan.

Miriam Aida Biljetter SKELLEFTEHAMN tis 17 maj 2022 19:30 (ticketmaster.se)