Puss & Kram – Nyblom / Betnér

Datum: 5 oktober, 22

Tid: 21:00 insläpp 20:45

Plats: Biografen

Övrigt

puss-kram-1080x1080px-11

Henrik Nyblom och Magnus Betnér bjuder in till en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat. Lika delar galenskap som knivskarp satir. Stickspår utlovas!

Nu gör duon gemensam sak och ger sig ut på en rikstäckande standupturné.

Biljetter

JOMPA - Världens bästa barnmusik

Datum: 7 november, 22

Tid: 18:30

Plats: Biografen

Övrigt

Entré 100kr

JOMPA skapar pedagogisk, mångbottnad och framförallt underhållande hiphop för hela familjen! 

JOMPA turnerar Sverige runt med en fartfylld föreställning innehållandes genusmedvetna musiksagor om b.l.a vänskap, trafikregler och att våga ta sin egen väg. Publiken får själva testa sina rimkunskaper och delta aktivt både med sina kroppar och röster när JOMPA showar loss!

Efter 2 populära barnalbum "Hiphop Sagor" och "Alltid Kalas!", mängder av musikvideos och en rikstäckande turné så är JOMPA mer i farten än någonsin och garanterar en unik, lärorik och svängig show!"

– Jag tycker att det var riktigt roligt. Jag är imponerad över att han kan fånga barnen så. De släppte honom inte med blicken"Pedagog, Maria Lönn Röngren."

– Han tar med sådant som vi jobbar mycket med, normer och värdegrund, när han sjunger"Förskolechef, Kirsi Alanko Kontarinis.

Show för barn från 4 år.

En förtrollad skattjakt med Tobbe Trollkarl

Datum: 26 november, 22

Tid: 11:00

Plats: Biografen

Övrigt

enfortrolladliggandeteaterMINDRE

Årets roligaste dag! En magisk aktivitet för HELA familjen med skattjakt på stan, Tobbes nya show på teatern och sist trolleriskola! Läs HÄR vad publiken tycker och HÄR vad recensenter säger, samt en kort videosnutt från förra showen HÄR!

Mira – flickan från långt borta

Datum: 17 oktober, 22

Tid: 18:00

Plats: Biografen

Övrigt

mira-16×9-webb

Musikteaterpärla om att öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn… 

En kall vinterkväll knackar Mira på dörren till en enslig liten stuga. Svea som bor där inne vill egentligen vara ensam, men
bestämmer sig ändå för att öppna. Det är någonting med Mira. Hon ser så annorlunda ut. Hon är så annorlunda. Hon skrattar och sjunger till synes utan anledning och talar ett språk som ingen verkar förstå. I alla fall inte Svea. Det väcker något i henne.

En längtan att också få skratta och leka tillsammans med andra – det väcker en önskan om att höra till.
En visuellt vacker och poetisk liten musikteaterpärla där språket inte är det centrala, utan vad som händer mellan oss… och inom oss.

Sveas och Miras möte – med ord som vi kanske inte förstår men med handlingar som alla människor förstår väcker frågan om att våga öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn.

Med hjälp av teaterns alla magiska medel och utan krav på språkkunskaper får publiken kliva in i en värld av nya möjligheter och sedan i slutet dansa ut i en förhoppningsvis ljusare verklighet.

Uppsättningen bygger på Annika Thors och Maria Jönssons hyllade bilderbok från 2014, som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Boken är Annika Thors bilderboksdebut, hon är känd framför allt som prisad författare av vuxen- och
ungdomsromaner, som En ö i havet och Sanning eller konsekvens – den senare Augustprisbelönad och filmatiserad.

Nynningen – En dröm, en längtan, en sång.

Datum: 15 september, 22

Tid: 19:00

Plats: Biografen

Övrigt

Sjuttiotalslegendarerna Nynningen till Skelleftehamn Folkets hus

”För full hals” sjöng Nynningen på sjuttiotalet och det fortsätter den legendariska gruppen från den progressiva musikrörelsen att göra. Nu turnerar man med nytt material, fortfarande engagerat och aktuellt för vår tid. 15 september gästar de Skelleftehamn Folkets hus med scenföreställningen En dröm, en längtan, en sång.

På scenen möter publiken artister från olika generationer där valet av text och musik är en stark gemensam drivkraft. Nynningen samarbetar med sångerskan Matilda Magnusson i en scenföreställning som blandar dikter och sånger av Kent Andersson, Vladimir Majakovskij, Joe Hill och Björn Afzelius.

Hyllar Sven Wollter
Under 2020 medverkade skådespelaren och artisten Sven Wollter i föreställningen. Tyvärr gick Sven bort i november det året. Nynningen valde då att som en hyllning till Wollter låta föreställningen rulla vidare. Och nu får alltså Skelleftepubliken chansen att uppleva En dröm, en längtan, en sång.

Startades 1970
Gruppen startades 1970 av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo. Totta Näslund kom med och trion fick namnet Nynningen. Idag består gruppen av Tomas Forsell, gitarrer och sång, Nikke Ström, bas, Bengt "Bengan" Blomgren, gitarr, Thomas Jäderlund, saxofoner samt Pontus Torstensson,trummor. I den här föreställningen medverkar även sångerskan Matilda Magnusson. I dag är Nynningen en grupp med rötterna i sjuttiotalets progressiva musiktradition och med ambition att föra musiken vidare in i nutiden

Bronkko för traditionen vidare
Om Nynningen är en av de många band som på sjuttiotalet började sjunga  rock`n roll på svenska så är kvällens support act Bronkko de som tar den traditionen vidare in i 2000-talet.

Bronkkos musik är del av en tradition av svenska artister och band som spelat melodisk rockmusik med driv och svenskspråkiga texter om hur det är att vara människa. Gruppen kan ses som moderna arvtagare till 70- och 80-talsnamn som Pugh Rogefeldt, Ulf Lundell, Peps Persson, Wilmer X, Magnus Uggla, Nationalteatern m fl.

Bronkkos texter rör sig obehindrat mellan allvar och klacksparkar, ibland i en och samma låt.

– Jag försöker skriva om saker som jag bottnar i, förhoppningsvis utan att det blir navelskådande eller diskbänksrealism av alltihop, säger sångaren och låtskrivaren Henrik Kjellbergenkelt. 

Bronkko består av Henrik Kjellberg, sång  och gitarr, Tobias Pettersson, trummor, Erik Forsell, bas, Johan Karsikko, gitarr och Johan Nordlander, keyboard och sång – alla med gedigen erfarenhet från olika band.

Fakta: En dröm, en längtan, en sång

Skelleftehamn Folkets hus, Biografen

Torsdag 15 september kl 18.00-21.00

Insläpp från 17.30.

Biljetter: 299 kr (+ ev. avgifter).
Bokas på ticketmaster eller köp på Skelleftehamn Folkets hus eller Skellefteå turistcenter.

Arrangör: Kustnära Utveckling i samarbete med Newgrey Production.

Kontakt: Thomas Lindgren 070-6057554, thomas.n.lindgren@gmail.com

Pressbilder på Nynningen och Bronkko finns att beställa.

Puss & Kram – Nyblom / Betnér

Datum: 5 oktober, 22

Tid: 18:30 entrén öppnar 17:30

Plats: Biografen

Övrigt

puss-kram-1080x1080px-11

Henrik Nyblom och Magnus Betnér bjuder in till en färgstark resa längs hela det humoristiska spektrat. Lika delar galenskap som knivskarp satir. Stickspår utlovas!

Nu gör duon gemensam sak och ger sig ut på en rikstäckande standupturné.

Biljetter